Vítězná generálka s Holýšovem


17. 9. 2024

Generálkou na mistrovské boje je duel s účastníkem 3. ligy Kuželky Holýšov. Utkání hrajeme na našich drahách, ale v pozici hostí. Náš soupeř, jehož domácím prostředí v soutěži jsou naše dráhy, by měl navodit tu správnou zápasovou atmosféru, neboť někteří hráči ji v sobotu v Plzni ještě nepociťovali.

Utkání otevíráme s dvojicí Petr Fara (516) a Pája Honsa (559) a úvod to moc pěkný nebyl. Petr začal vlažné a z této letargie se v dalším průběhu (vyjma třetí dráhy) už nevzpamatoval. Pája začal skvěle, ale nevyrovnanost na jednotlivých drahách jej malém stála vítězství. Po první čtveřici tak při smírném stavu ztrácíme 48 kuželek.

V prostřední části se s tímto stavem  pokusí něco udělat Roman Pytlík (590) a Vojta Špelina (590) a dlužno dodat, že na tuto dvojici budeme v sezóně hodně spoléhat. Oba nakonec dosáhli identického výkonu s tím rozdílem, že o vítězství Romana nebylo pochyb, zatímco Vojta se po sérii soupeřových hodovek o vítězství trochu obával. Řečí čísel před závěrem vedeme 3:1 s převahou 37 kuželek.

Závěr patřil Tomášovi Havlovi (541) a Martinu Prokůpkovi (582). Tomáš si nechal protéct první dráhu doslova mezi prsty, což se v celkovém kontextu ukázalo jako klíčové. Martin po skvěle půlce (308) poněkud polevil, ale náskok v podobě poražených kuželek měl dostatečný. Vítězstvím 6:2 (3378:3293) se držíme na vítězné vlně, ale bude-li to stačit i v soutěžních utkání to teprve ukáže čas.

 

holysov_-_rokycany