Venkovní import = 5 bodů


12.09.2020

Ve druhém ligovém kole zajížděla všechna naše družstva na dráhy svých soupeřů. Jako první zahájilo svůj duel áčko, kde jsme do úvodní čtveřice nasadili Honzu Endršta a Míru Šnejdara. Tentokrát ani jeden z našich hráčů nezaváhal a i když oba souboje byly velice vyrovnané vedeme po první třetině 2:0 s minimálním náskokem 11 kuželek.

Do prostřední části nastupují Vojta Špelina a Michal Jirouš. Vojta pokračoval v nevýrazném výkonu z úvodního domácího zápasu, naproti tomu Michal se tentokrát dobře vyspal a nedal svému soupeři šanci. Před závěrem vedeme 3:1 s převahou 35 kuželek. Závěr obstarají Roman Pytlík a Dan Neumann.  

Závěr přinesl napínavou podívanou a boj o každou kuželku. Nakonec jsme byli šťastnější my, když Roman svůj duel vyhrál a přestože Dan odešel poražen povedlo se nám udržet kuželky. Vítězíme 6:2 (3562:3546) a získáváme cenné body z venku. První hvězdou utkání byl Michal Jirouš (631).

 V Praze na Žižkově nastoupilo béčko proti domácím SK Žižkov Praha a i tady jsme do utkání vstoupili skvěle, když na úvod Pája Honsa i Pavel Andrlík mladší své duely vyhráli a získali náskok 28 kuželek. 

Druhá čtveřice skončila smírně, když ve vyrovnaných soubojích Petr Fara svůj vyhrál, zatímco Libor Bureš nikoli. Před závěrem vedeme stejně jako áčko 3:1 rozdílem pouhých 20 kuželek. Udržet tento náskok se pokusí Martin Prokůpek a Dominik Černý.

Udržet náskok kuželek se bohužel nepodařilo, přesto neodjíždíme s prázdnou, když zásluhou vítězství Martina Prokůpka se se soupeřem rozcházíme smírně 4:4 (3380:3422). Nejlepším našim hráčem byl Pavel Honsa (591), kterému skvěle sekundoval Pavel Andrlík mladší (587).

Ani děvčata se nechtěla nechat před svými mužskými kolegy zahanbit a rozjela svoje utkání v Zábřeh u v obdobněm stylu, když jak Linda Lidman, tak i Terka Krákorová svoje duely vyhrály a získaly náskok 32 kuželek. Do druhé čtveřice jsme nasadili Míšu Provazníkovou a Danielu Pochylovou.

Daniela bojovala se soupeřkou o každou kuželky, aby nakonec odešla smutná, když prohrála o pouhých 6 dřev, naproti tomu Míša nedala soupeřce žádnou šanci, když o zisku bodu rozhodla již po třech drahách. Před závěrem vedeme 3:1 a k dobru máme komfortní náskok 93 kuželek. Tento náskok budou v závěru hájit Veronika Horková a Karoline Utíkalová. To se nakonec povedlo i když to nebylo vůbec jednoduché. Nakonec na poslední dráze trápicí se Karoline vystřídala Simona Koutníková a tento tah byl nakonec rozhodující. Vítězíme 5:3 (3235:3169), když nejlepší naší hráčkou byla Míša Provazníková (569), které skvěle sekundovaly Veronika Horková (562) a Terka Krákorová (558).