Úspěšný test před evropskými poháry


28.09.2019

4.kolo ligových soutěží

Dalším kolem pokračovaly ligové soutěže a všechna naše družstva mířila na dráhy svých soupeřů. Pro áčko a ženy to byl test před evropskými poháry, které se uskuteční příští týden v Chorvatsku.

Až do Veľkýho Šariše zamířilo áčko s cílem bodovat a příjemně se naladit na evropský pohár. Vyrovnaný duel ozdobil osobním rekordem nejlepší hráč utkání Láďa Urban (659), jenž nám získal v úvodu slušný náskok. Naproti tomu souběžně hrajícímu Martinovi Procházkovi, kterého od 51 hodu vystřídal Honza Endršt se příliš nedařilo a tak po úvodní čtveřici byl stav 1:1 a plus 19 kuželek pro nás. Prostřední část do které jsme nasadili Míru Šnejdara a Romana Pytlíka skončila rovněž smírně, ale náš náskok se navýšil na 25 kuželek. V závěrečné čtveřici, kde hájili naše barvy Michal Jirouš a Dan Neumann, se skore přelévalo na obě strany, aby se nakonec zastavilo na rozdílu pouhých šesti kuželek pro nás a když k tomu dodám, že Michal svůj duel vyhrál, tak z toho vyplyne šťastné vítězství 5:3 (3528:3522), které nás udrželo v popředí tabulky a příjemně naladilo na evropský pohár. 

Na evropský pohár se chystají i naše ženy, které zajížděly do Přerova. Od počátku vyrovnaný duel skončil nakonec remizou, když od plného bodového zisku nás dělily pouhé 2 kuželky. Remiza 4:4 (3344:3342) nás udržela v popředí tabulky. Nejlepší naši hráčkou byla letní posila Štěpánka Vytisková (576).

Nejkratší cestu za soupeřem vážilo béčko, jenž se ve Strakonicích utkalo s průběžně vedoucím týmem tabulky Kovohutě Příbram. Naši hráči pokračovali v nepřesvědčivých výkonech a ani ve čtvrtém kole se bodového zisku nedočkali. Porážka 1:7 (3038:3200) nás uvrhla na samé dno tabulky. Čestný bod získal nejlepší náš hráč Martin Prokůpek (556).