Sprint ovládli Weck a Kaas


22. 6. 2024

V loňském roce jsme za vydatné pomoci Domů dětí a mládeže uspořádali turnaj žactva ve sprintu a vzhledem k velice pozitivním ohlasům jsme se rozhodli v tomto projektu pokračovat. V letošním roce jsme oproti loňsku rozdělili účastníky do věkových kategorií mladšího a staršího žactva. Soutěžilo se ve sprintu, což je 2x20 hodů sdružených s tím, že u mladšího žactva probíhá dorážka stylem Poháru mladých nadějí. Celkem se dnešního klání zúčastnilo 14 žáků a žákyň ze tří klubů.

V kategorii mladšího žactva se na start postavilo 8 nejmladších nadějí. Papírovým favoritem byl domácí Jindřich Petr, jenž v uplynulé sezoně dosáhl několika zajímavých umístění v Poháru mladých nadějí. Jindra se bez větších problémů probojoval do finále, kde se mu statečně postavil jeho tréninkový parťák Ondřej Weck. Finále bylo skutečným vrcholem a svojí dramatičností předčilo veškerá očekávání. O vítězi nakonec musela rozhodnout "náhlá smrt", ve které byl po výsledku 21:20 úspěšnější Ondřej Weck. Bronzová medaile putuje zásluhou Adély Blechové do Dobřan.

Velkou favoritkou kategorie staršího žactva byla bronzová medailistka z nedávného ME kategorie U14 ze slovenského Brezna v soutěži smíšených tandemů a stříbrná medailistka z MČR starších žákyň Anežka Blechová (CB Dobřany). Jejím největším konkurentem měl být šestý z letošního MČR starších žáků Alan Kaas (Slavoj Plzeň) a papírové předpoklady byly do puntíku naplněny. I v této kategorii byl finálový duel vrcholem celodenního klání a i zde o vítězi muselo rozhodnout Sudden Victory a to dokonce dvojí. Nakonec v poměru 36:34 byl šťastnější Alan Kaas. Bronzová medaile putuje rovněž do Plzně zásluhou Josefa Steinbacha, který v boji o 3. místo zdolal nejlepšího domácího hráče Dominika Veselého.

Závěrem je třeba poděkovat všem zúčastněným za skvělé vystupování a úžasné výkony a v neposlední řadě Domů dětí a mládeže za podporu bez které by nebylo možné tento turnaj uskutečnit. Celý turnaj proběhl v překrásné atmosféře, kterou dokumentovaly rozzářené oči dětí a spokojené výrazy dospělých.

 

turnaj_ddm_u14

 

turnaj_ddm_u12