Sobotní dvojboj s Jihlavou


19.03.2022

Dnes nás čeká dvojutkání s Jihlavou. Na začátek dostanou přednost ženy. Na úvod jsme postavili osvědčenou dvojici Veronika Horková (557) a Linda Lidman (547). Hostující hráčky vtrhly do utkání jak uragán a v polovině úvodní čtveřice vedly rozdílem 83 kuželek. Druhá polovina žádný posun ve skóre nepřinesla, takže po úvodní třetině prohráváme 0:2 s mankem 86 kuželek.

S vizí zvrátit nepříznivý stav nastoupily v prostřední části Karoline Utíkalová (504), kterou od 51 hodu vystřídala Míša Provazníková a Bára Janyšková (587). Hostující hráčky pokračovaly ve výborném výkonu, takže před závěrem prohráváme 1:3 s mankem 141 kuželek.

V závěru se ještě pokoušíme o zvrat, když Danielu Pochylovou (540) střídá hned od prvního hodu Lenka Findejsová, ale to už je pozdě. Bod nakonec získala Simča Koutníková (543), ale tím jen korigovala výsledek na konečných 2:6 (3278:3420). První krok k vytoužené medaili se sice nepovedl, ale není důvod k panice, neb zbývají ještě tři pokusy.

 

skk_rokycany-kk_jihlava_19.3.2022

 

S vizí pomstít děvčata, ale především přiblížit se k boji o titul nastoupilo áčko k duelu s Ježky Jihlava. Ani zde jsme neporušili tradici a nastoupili na úvod s dvojicí Honza Endršt a Míra Šnejdar.

Honza Endršt (632) měl vynikající vstup do zápasu skvělou první dráhou (180). Toto však jakoby vybudilo jeho soupeře, který získal zbylé tři  a tím i první bod pro soupeře.

Mírovi Šnejdarovi (587) se hra příliš nedařila, ale přesto získal pro nás první bod, čímž stanovil průběžný stav na 1:1 s náskokem 9 kuželek pro nás.

Prostřední část mají v domácím prostředí zarezervonou Dan Neumann a Míchal Jirouš.

Dana Neumanna (585) vystřídal po úvodní dráze Vojta Havlík, který následující dvě dráhy vyhrál a sahal po fantastickém obratu. Bohužel v závěru měl soupeř více štěstí a získal tak pro hosty druhý bod.

O vyrovnání se postaral Míchal Jirouš (582), jenž o zisku bodu rozhodl již po třech drahách. V závěru mu však došlo, což soupeř využil, když porazil celkově o 6 kuželek více. Před závěrem je skóre vyrovnané 2:2, ale ztrácíme 24 kuželek.

Závěr přinesl neskutečné drama. Naši dotahováci Vojta Špelina (587) a Roman Pytlík (584) smazali náskok soupeře už po první dráze. V dalším průběhu se kuželky přelévaly z jedné strany na druhou až jich nakonec na ukazateli skóre zůstalo 20 v náš prospěch, což resultuje konečný výsledek 6:2 (3557:3537), což značí, že boj o titul je ještě otevřený.

 

utkani_skk_rokycany_-_kk_jezci_jihlava_interliga