Sen zůstal snem


10.12.2022

Dnešní den byl pro nás svátkem. Utkání Ligy mistrů nehrajete každý den a navíc výsledek úvodního utkání na půdě našeho soupeře KK Zadar nám dával velké naděje na případný postup mezi posledních osm týmů Evropy, čímž bychom přepsali historii, neboť takovýto počin se ještě žádnému mužskému družstvu v tuzemsku nepovedl. Kuželky mají i stinné stránky a tak nakonec náš sen zůstal snem. Ale pojďme postupně glosovat průběh utkání.

Soupeř zvolil velice důmyslnou taktiku, když každou ze svých tří hvězd (Marinovic, Baranj a Vlajkov) implementoval do jednotlivých čtveřic. V té úvodní držel náš prapor Radek Hejhal (634), když po velmi dobrém výkonu, i přes zaváhání na druhé dráze, dovedl svuj souboj do vítězného konce. Soupeřem Honzi Endršta (581) byla jedna z výše zmíněných hvězd (Hrvoje Marinovic), který jednoznačně v duelu dominoval. Honzovi (vyjma třetí dráhy) se hra vůbec nedařila a tomu i odpovídal konečný výsledek. Po úvodní čtveřici máme při smírném skóre manko 44 kuželek.

Prostřední část v podstatě utkání rozhodla. Oba naši hráči Míra Šnejdar (602) i Roman Pytlík (595) sahali po bodu, aby soupeři na poslední dráze výsledek úplně otočili. Průběžný stav 1:3 a ztráta 72 kuželek dával tušit, že sen o postupu se rozplývá.

V závěrečné čtveřici se ještě blýskl Michal Bučko (628) skvělou první drahou (174), ale to bylo z naší strany vše. Porážka 1:7 (3627:3708) znamená, že naše cesta Ligou mistrů je u konce. V nitru však hlodá červíček, že jsme nevyužili veškerý potenciál co jsme měli, protože podobná příležitost se už nemusí opakovat.

Účast našeho družstva v Lize mistrů byla finančně podpořena městem Rokycany a Plzeňským krajem, kterým tímto ještě jednou děkujem.

 

matchreport_10_12_2022