Rokycany versus Slavoj 2:0


07.03.2020

18. kolo ligových soutěží 

V tomto ligovém kole máme v akci pouze naše mužská družstva a shodou okolností název jejich soupeřů je Slavoj. Áčko po sérii tří porážek zajíždělo do Prahy na Žižkov, kde se utkalo s nováčkem soutěže Slavojem Praha. Na úvod jsme postavili Dana Neumanna a Míru Šnejdara. Úvod nám tentokrát vyšel znamenitě, když oba naši hráči své duely vyhráli a navíc se Dan stal výkonem 645 poražených kuželek první hvězdou utkání, takže po první čtveřici vedeme 2:0 a máme 28 kuželek k dobru. Do druhé čtveřice za nás nastupují Michal Jirouš a Honza Endršt. Michal neměl se soupeřem mnoho práce a v pohodovém tempu připisuje na náš účet další bod, naproti tomu Honza se o bodový zisk připravil v posledních hodech, čímž stanovil průběžný stav před závěrem na 3:1 s náskokem 129 kuželek. Závěr obstarají Vojta Špelina a Roman Pytlík. Roman po rozpačitém úvodu nakonec dokráčel k pohodovému vítězství, naopak Vojta podlehl nejlepšímu domácímu hráči Jardovi Hažvovi. Vítězíme po nejlepším sezónním výkonu 6:2 (3721:3621) a výrazně jsme se přiblížili zisku mistrovského titulu.

Béčko zajíždělo do Plzně, kde je nečekal nikdo jiný než Slavoj, jenž se nachází v sestupových vodách a tudíž potřebuje body jako sůl. Naši hráči se ovšem nachází na vítězné vlně a ve velmi kvalitním utkání tahali za delší konec provazu. Po vítězství 6:2 (3470:3442) jsme si upevnili 5. místo v tabulce. První hvězdou utkání byl Petr Fara výborným výkonem 610 poražených kuželek, kterému skvělé sekundoval Libor Bureš (602).

Ve Strakonicích se koná semifinále MČR dorostu, kterého se zúčastní 8 družstev (první čtyři ze skupin A a B). Našimi soupeři jsou Náchod A a B, Česká Třebová, Zábřeh, Hazlov, Kosmonosy a Poděbrady. Do finále postupují první čtyři tříčlenná družstva po součtu sobotního a nedělního náhozu.

Jako první jde do akce Míša Provazníková a dosahuje náhozu 551 poražených kuželek, což je na těchto drahách velice slušný výkon. Následuje Vojta Havlík, který porazil 532 kuželek, což je daleko víc, než zde dosáhl loni při utkání béčka s Příbrami. Posledním našim zástupcem byla Veronika Horková, jenž dosáhla výkonu 540 poražených kuželek a celkový součet 1623 bodů pro nas znamená po prvním dnu třetí postupové místo.