Poslední domácí zvonění


23.11.2019

10. kolo ligových soutěží

V posledním domácím ligovým kolem na podzim nás čekaly dva duely s KK PSJ Jihlava a regionální derby s CB Dobřany.

Úvod programu patří tradičně ženám. Jejich soupeř KK PSJ Jihlava je sice nováček soutěže, který se opírá o reprezentantku Janu Braunovou, ale i ostatní hráčky mají svoji kvalitu, což dokazuje průběžná 6. příčka v tabulce. Úvod to plně potvrdil, když jak Veronika Horková, tak Denisa Pytlíková na své soupeřky nestačily. Druhá čtveřice byla opakem té úvodní, když obě naše hráčky Míša Provazníková i Lenka Findejsová zahrály velmi dobře, takže před závěrem je stav 2:2, ale máme k dobru 90 kuželek. V závěrečné čtveřici ukázala hostující Jana Braunová svoji kvalitu nejlepším výkonem utkání 637 poražených kuželek, nicméně ani to na zisk bodů pro hosty nestačilo, protože Terka Krákorová naším nejlepším výkonem (598) získala důležitý bod, jenž nám otevřel bránu k celkovému vítězství. Vítězíme v nádherném utkání po velmi dobrém výkonu 5:3 (3438:3350) a posouváme se opět do první poloviny tabulky.

Následujícím utkáním byl interligový duel našeho áčka s KK PSJ Jihlava. Hosté vždy u nás dokázali hrát vyrovnanou partií a nejinak tomu bylo i dnes. Úvod nám příliš nevyšel, ale jak Láďa Urban, tak Honza Endršt se rozjížděli zvolna, aby na konci slavili zisk bodů, takže po první třetině vedeme 2:0 s náskokem 20 kuželek. Do druhé čtveřici jsme nasadili Michala Jirouše a Míru Šnejdara. Michal neměl se soupeřem příliš práce a připisuje na naše konto další bod. Míra měl cestu k bodu poněkud trnitější, nicméně i on svůj duel vyhrává a tak před závěrem vedeme 4:0 s náskokem 76 kuželek. Závěr utkání obstarali Dan Neumann a nejlepší hráč dnešního dne Roman Pytlík (639) a ve vzduchu opět vysela otázka zda soupeř odjede s kanárem či nikoliv. Zatímco minulý týden to Luhačovice ustály, tak nyní už mu Jihlava neunikl. Vítězíme 8:0 (3690:3564) a nadále držíme 2. místo v tabulce.

Závěr sobotního programu patřil béčku, jenž v regionálním derby hostilo rezervu CB Dobřany. Naše rezerva udržela vítěznou vlnu a dokonala vítězný hattrick. Po vítězství 6:2 (3385:3320) vystoupala v tabulce již na 9. příčku. První hvězdou utkání byl Petr Fara (593).