Poločas rozpaků


05.05.2024

Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. Čtvrtfinále poháru ČKA je poslední zastávkou před Final four. Naším soupeřem je vítěz 2. ligy skupiny B a tudíž pro příští sezonu nováček 1. ligy Spartak Přerov. Na první pohled by se dalo říct, že vcelku snadná překážka, ale soupeř má bezesporu svojí kvalitu a navíc v jeho dresu hraje momentálně jeden z nejlepších tuzemských hráčů a náš odchovanec Michal Pytlík.

V první polovině nastupují Vojta Špelina (573) a Radek Hejhal (601) a od počátku jsme byli pod velkým tlakem. Vojta, přestože nehrál vůbec špatně, úvodní dvě dráhy prohrál. Třetí dráhou převážil dokonce poražené kuželky na svojí stranu, ale ta závěrečná všechny jeho naděje pohřbila. Radek se z počátečního tlaku vymanil už na první dráze a v dalším průběhu nedal svému soupeři vůbec žádnou šanci. V poločase tak máme nerozhodný stav 1:1, ale na dráhy vedeme 5:3 s náskokem 57 kuželek. 

Tento nadějný stav hájili Milan Wagner (550) a Michal Jirouš (580). Milanovi stal v cestě Michal Pytlík (609) a kromě úvodu a závěru to byla hra na jednu branku. Klíčový tak byl duel Michala Jirouše, který po slibném úvodu rovněž vyzněl ve prospěch soupeře. Prohráváme v poločase 1:5 (2304:2333 a 7:9 na dráhy), ale zajíci se počítají až po honu.

 

tj_spartak_prerov-skk_rokycany