Pohár mladých nadějí


20. 10. 2024

Na našich drahách se uskutečnil jeden z turnajů 2. kola Poháru mladých nadějí. Ve čtyřech kategoriích soutěžilo celkem 27 nejmladších nadějí z 11 oddílů mezi nimi i kvarteto našich zástupců.

Hned na úvod nutné poznamenat, že vítězné výkony děvčat byly lepší než u chlapců. Nás může těšit, že kategorií mladších žáků ovládli naši hráči, když v napínavém souboji zdolal Jindřich Petr (263) Ondřeje Wecka (262) o pouhou jednu kuželku. Třetí skončil Lukáš Fous (253) ze Sokola Zahořany. Davidovi Špelinovi (169) se příliš nedařilo a skončil 8..

 

 

Mladší žákyně opanovala Růžena Haasová (Fezko Strakonice), když porazila krásných 272 kuželek. O další místa na pódiu se strhla obrovská bitva, kde rozhodovaly nejen poražené kuželky, ale o třetím místu dokonce lepší dorážka. Druhá nakonec skončila Viktorie Vaněčková (CB Dobřany) výkonem 253 poražených kuželek a bronz putuje zásluhou Hany Sušienkové (247) na Škodu Plzeň.

 

 

Největší favorit kategorie starších žáků byl dvojnásobný mistr Evropy z letošního roku ze slovenského Brezna David Hlaváč (Slovan Karlovy Vary). Ten nakonec svojí roli splnil, ale výkonem (263) rozhodně neoslnil. V těsném sledu skončil druhý Alan Kaas (Slavoj Plzeň - 260) a třetí Sebastian Köstler (TJ Lomnice - 258). Náš Dominik Veselý (200) obsadil 7. místo.

Zlatý hřeb jsem si nechal na závěr. Úchvatné představení vítězky kategorie starších žákyň Valerie Vaněčkové (CB Dobřany) se zastavilo na impozantním čísle 308. Další medailisty se na tento výkon dívaly z notné dálky. Druhá v pořadí skončila její oddílová kolegyně Anežka Blechová (269) a třetí Aneta Rubášová (Sokol Kdyně - 252).

 

pmn