Perné vítězství nad Valmezem


12.11.2022

Po skvělém výkonu ve středu v Hořicích nás dnes čekal mnohem těžší protivník Valašské Meziříčí, jenž s námi společně vévodí národní tabulce.

Na úvod jsme nasadili osvědčenou dvojici Honza Endršt (614) a Radek Hejhal (587). Honza rozhodl o zisku bodu již po třech drahách, zatímco Radka dnešní utkání nezastihlo v ideálním rozpoložení, čehož soupeř dokonale využil. Po první čtveřici tak máme smírné skóre a pro nás hovoří o 23 shozených kuželek více.

Prostřední část nás přiblížila k toužebnému vítězství, když oba naši hráči Michal Bučko (633) a Míra Šnejdar (598) své vyrovnané duely vyhráli a stanovili nadějný stav před závěrem 3:1 a plus 48 kuželek pro nás.

Tíha odpovědnosti tak leží na Vojtovi Špelinovi (565) a Michalu Jiroušovi (619) a bylo to drama do posledního hodu. Naši hráči vůbec nezachytili nástup soupeře a úvodní dvě dráhy prohráli a dovolili soupeři snížit na rozdíl 12 kuželek. To však bylo vše. Vojta sice svůj duel už neotočil, za to Michal ano a stanovil tak konečný výsledek na 6:2 (3616:3575). Bylo to vydřené vítězství nad velice kvalitním soupeřem a to těší dvojnásob. Leckdo poznamená, že výsledek je o více než 200 kuželek horší než v Hořicích, ale takové utkání se nehraje každý den. Pevnost Rokycany tak je stále nedobytnou tvrzí.

 

utkani_skk_rokycany_-_tj_valasske_mezirici_interliga_1