Mistrovství Plzeňského kraje 2023 - neděle


29.01.2023

Na drahách Škody Plzeň proběhlo mistrovství Plzeňského kraje v kategorii juniorů a juniorek. Chudé startovní pole děvčat čítalo pouze 5 hráček, které bojovaly o jediné postupové místo na MČR. 

To získala zcela jednoznačně Míša Provazníková (567), jenž deklasovala zbytek startovního pole rozdílem třídy. Přes metu 500 poražených kuželek se dostala už jen obhájkyně titulu Veronika Horková (507), což značilo na zisk stříbrné medaile.

 

prebor_juniorky_2023

 

Kompletní sbírku medailí získal náš nejmladší potěr na mistrovství Plzeňského kraje v kategorii žactva. Nutno podotknout, že to bylo i zásluhou slabší účasti. Na to se však historie neptá, takže zlatou medaili a právo účasti na MČR starších žáků, jenž se uskuteční ve dnech 29. - 30. dubna v Jihlavě získal Matěj Beníšek. Stříbro v téže kategorii získal Lukáš Zeman. Medailovou sbírku zkompletoval mladší žák Adam Jíša.

 

 mpk_2023_-_mladsi_zactvo 

prebor_zaci_2023

 

Kdyně hostila šampionát dorostenek a dorostenců, kde hájil barvy našeho klubu Michal Pilař, jenž bojoval o jediné postupové místo na MČR.Michal rozhodně nepodal špatný výkon (505), ale nakonec obsadil nepopulární 4. místo.

 

prebor_dorostenci_2023

 

Dráhy CB Dobřany hostily mistrovství Plzeňského kraje v kategorii seniorů, což jsou hráči starší 60 let. Ve startovní listině byl i hráč našeho klubu Láďa Moulis.Láďa nenavázal na svůj velmi dobrý výkon z minulého týdne (544 v Podbořanech), když dosáhl podprůměrného součtu 479 poražených kuželek s čímž skončil hluboko v poli poražených (23. místo).

 

prebor_seniori_2023