MČR tandemů


12.06.2022

V Duchcově a Šumperku pokračovalo MČR dvojic soutěži tandemů, kam postoupilo 16 nejlepších dvojic ze včerejšího klání.

Cesty našich mužů skončily vesměs v úvodním kole. Míra Šnejdar s Michalem Koubkem prohráli až na "náhlou smrt" s dvojicí Ježků Jihlava Vít Jírovec a Daniel Braun. Stejně se "dařilo" Honzovi Endrštovi s Michaelem Klausem, když až ve druhém rozstřelu podlehli Filipu Dejdovi s Tomášem Čožíkem. Jediní kdo prošli do čtvrtfinále byli Michal Jirouš s Radkem Hejhalem, kteří zdolali pár Michal Šimek (Sokol Husovice), Josef Zejda (Dynamo Liberec).

Pouť Michala s Radkem skončila ve čtvrtfinále, kde narazili na největší favority soutěže reprezentační dvojici Jan Bína (Lokomotiva Česká Třebová) a Petr Dobeš (KK Ježci Jihlava). Naši borci ukázali, že ani zdaleka nepatří do starého železa a mladý vlčáky pěkně prohnali a podlehli jim až na "náhlou smrt".

Naše ženy bojovaly se střídavými úspěchy. Dvojice Míša Provazníková a Veronika Horková v úvodním kole zdolala až na "náhlou smrt" Alenu Makovcovou s Lenkou Křemenovou (Sokol Chotoviny). Bohužel přesně v opačném duchu se vedlo Lindě Lidman s Karoline Utíkalovou (Kuželky Jiskra Hazlov), které nestačily na dvojici Hana Stehlíková, Kateřina Fryštácká z Jiskry Otrokovice.

A právě dvojice Stehlíková, Fryštácká čekala na Míšu s Verčou ve čtvrtfinále, kde zcela jasně zvítězila a stala se tak katem našich děvčat.

Posledním republikovým šampionátem v této sezoně bude soutěž smíšených dvojic, jenž se uskuteční příští víkend v Poděbradech a i zde budeme mít své zastoupení.

 

mcr_tandem_muzi_2022

mcr_tandem_zeny_2022