MČR mužů a žen - finále


08.05.2022

V Praze na Žižkově a Slavonicích pokračovalo MČR nejprestižnějších kategorií finálovým kláním. U mužů měly jen tři kluby ve finále více jak jednoho zástupce. Za nedostižnou Kdyni (3) to byla Lokomotiva Česká Třebová a SKK Rokycany. Oba naši zástupci se pohybují v závěru startovního pole a jejich vyhlídky pro kombinaci nejsou valné, ale teď tu máme finále a tam hrají všichni od nuly.

Jako poslední proklouzl do finále Vojta Špelina, ale přesně v duchu výše uvedeného začal svůj finálový start. Vojta podal nejlepší výkon sezóny a náhozem 659 poražených kuželek, čímž v konečném účtování obsadil 5. místo.

V následující čtveřici absolvoval svůj finálový start Roman Pytlík. Romanovi se hra zprvu nedařila a ani to pomyslné štěstíčko příliš nepřálo. Druhá polovina už byla přeci jen lepší a tak i Roman (609) překonal hranici 600 poražených kuželek a obsadil 14. místo. V této čtveřici dominoval Rostislav Gorecký (Valašské Meziříčí), který výkonem 663 poražených kuželek sesadil z vedoucí pozice Vojtu Špelinu. V následující rundě se před Vojtu dostal Michal Albrecht z HKK Olomouc výkonem 661 poražených kuželek. Další čtveřice přinesla neskutečné představení Milana Svobody (Sokol Kdyně) a jeho 682 poražených kuželek nakonec na titul nestačilo. V poslední čtveřici dosáhl Jan Bína součtu 684 poražených kuželek a doslova na poslední chvíli získal titul mistra ČR a navíc v kombinaci vytvořil nový Český rekord na 2x120 hodů sdružených.

Ve Slavonicích bojovala ve finále Lenka Findejsová. Bohužel se jí nepodařilo navázat na včerejší výkon, když porazila pouze 528 kuželek a obsadila 20. místo.

 

mcr_muzi_2022_1

mcr_muzi_2022_2

mcr_zeny_2022_1

mcr_zeny_2022_2