Konstruktivě zazpíval kanár, áčku svítla naděje


10.03.2019

Dalším kolem pokračovaly ligové soutěže 

Předposlední hrací den v této sezóně zahájily tradičně ženy, jenž hostily hračky Konstruktivy, které se nachází v pásmu přímo ohroženým sestupem. Pro naše děvčata mohlo případné vítězství dát stoprocentní jistotu setrvání v soutěži. Holky od počátku za tímto cílem šly a soupeřky nikterak nešetřily. Výsledkem byl "kanár", který po výsledku 8:0 (3266:3152) hostujícím hráčkám na cestu zazpíval. První hvězdou utkání byla zásluhou lepší dorážky Terka Krákorová (571), které skvěle sekundovala Daniela Pochylová.

Po tomto velmi příjemném úvodu následoval interligový duel v němž naše áčko přivítalo hosty ze Slovenska Tatran Sučany. Úvod se nám vůbec nepovedl, když Pavel Honsa i Michal Jirouš své souboje prohráli a navíc ztratili 80 kuželek. V druhé čtveřici tak museli Míra Šnejdar s Romanem Pytlíkem vynaložit maximální úsilí na umazání ztráty a přestože se hra úplně nedařila, tak nejenže manko smazali, ale ještě poskytli Danu Neumannovi a Vojtovi Špelinovi do závěru 17 kuželek k dobru. Oba koncáci už tento náskok pohlídali a i když výkony nebyly z nejlepších, ještě nějaké kuželky přidali. Vítězíme 6:2 (3496:3425) a vzhledem k nečekaným ztrátám České Třebové doma s Husovicemi a Luhačovic rovněž doma s Veľkým Šarišem se vracíme do boje o titul.

Závěr úspěšné soboty patřil béčku, jenž hostilo tým z popředí tabulky Kuželky Jiskru Hazlov, ale dnes hosté u nás nevyhrávají a tento duel nebyl vyjímkou. Béčko vyhrává pohodlně 6:2 (3251:3222), když první hvězdou utkání byl Petr Fara (575).