Druhé domácí zastaveníčko


19.09.2020

Dnešní program utkání na našich drahách bude ochuzen o interligový duel, neboť celé kolo bylo vzhledem k pandemii COVID-19 odloženo. Budou tudíž odehrána pouze dvě utkání. Úvod patří tradičně ženám, jenž přivítají kvalitní tým Spartak Přerov.

Do úvodní čtveřice jsme nasadili Terku Krákorovou a Lindu Lidman. A dlužno dodat, že úvod nebyl z naší strany příliš přesvědčivý. Nakonec jsme museli být rádi, že skóre bylo vyrovnané 1:1 při minimální ztrátě 7 kuželek. Do druhé čtveřice nastupují Míša Provazníková a Daniela Pochylová.

Ani druhá čtveřice skórem nikam nepohnula a my můžeme být rádi, že je stav před závěrem 2:2. Akorát se prohloubila naše ztráta na 43 kuželek a to už je úkol pro Lenku Findejsovou a Simonu Koutníkovou.

Pokus o zvrat nám bohužel vydržel pouze na první dráze. Následně dobře hrající hostující hráčky náš nápor odrazily a dokráčely k zaslouženému vítězství 6:2 (3412:3326), když nejlepším naší hráčkou byla Lenka Findejsová (579).

Druhé dnešní utkání má nádech derby, neboť béčko hostí Slavoj Plzeň. Do úvodní čtveřice jsme nasadili Vojtu Havlíka a Romana Pytlíka, který se blýskl jedinečným výkonem 668 poražených kuželek. To Vojta se rozjížděl pozvolna, ale skvělým finišem se mu podařilo duel otočit a i on bere bod a stanovuje průběžný stav na 2:0 s propastným rozdílem 127 kuželek. Do prostřední části nastupují Pavel Honsa a Libor Bureš.

Oba naši hráči pokračovali v nastoleném trendu i když Pája měl cestu k bodu poněkud krkolomnější. Nakonec však oba připisují na naše konto bod a tak závěr bude jen formalitou při skóre 4:0 s rozdílem 185 kuželek. Závěr obstarají Petr Fara a Pavel Andrlík mladší.

V závěru hosté odvrátili kanára, ale víc už nezvládli. Vítězíme 7:1 (3500:3279) a držíme kontakt s čelem tabulky.