Déčko zahájilo jarní část vítězně


16.01.2023

V úvodním jarním kole jsme zajížděli na dráhy Slavoje Plzeň. Soupeřem nám bylo tamní déčko, jenž se v tabulce nachází na 6. příčce s odstupem pouhého jednoho bodu za námi. Pokud chceme hájit prozatímní 4. místo, tak musíme bodovat.

V úvodní čtveřici nastoupili Michal Pilař (530) a Petr Bohuslav (524). Michal podal velmi dobrý výkon, ale soupeři těsně podlehl, naproti tomu Petr zdolal soupeře rozdílem třídy a to si ještě na třetí dráze vybral oddychový čas. Výsledkem je průběžný stav 1:1 a my máme k dobru 70 kuželek.

V prostřední části nastupují Jirka Vavřička (515) a Lukáš Kiráľ (462). Jirka začal svůj duel hrůzostrašně a přestože se postupně zlepšil na bod to nestačilo. To Lukáš získal bod již po třech drahách a tak přepustil své místo Andree Pytlíkové, která vyhrála i tu čtvrtou. Před závěrem tu máme smírný stav, ale na našem kontě je o 124 kuželek víc.

Závěrečné slovo mají David Wohlmuth (479) a Tomáš Havel (560). David po třech drahách a za rozhodnutého stavu přepustil své místo Aleně Nekulové a přestože si nevedla špatně, soupeř toho využil k zisku bodu. To mu však nebylo nic platné, neboť na vedlejších drahách vítězí v nejlepším výkonu utkání Tomáš Havel. Vítězstvím 5:3 (3070:2834) jsme si upevnili 4. místo v tabulce.

 

tj_slavoj_plzen_d-skk_rokycany_d_16.1.2023