Černý víkend našich družstev


14.09.2019

2.kolo ligových soutěží družstev

Druhé kolo ligových soutěží dospělých zavedlo naše družstva na dráhy jejich soupeřů, kde nás sice nečekala žádná selanka, ale přesto jsme tajně doufali v nějaký bodový zisk. Bohužel i přes mnohdy nadějné průběhy se naši hráči vracejí s prázdnou.

Ženy zajížděly na půdu loni bronzového týmu KK Blansko, ale na skvěle hrající domácí hráčky nenašla naše děvčata recept. Prohra 0:8 (3235:3406) hovoří za všechny komentáře. Nejblíže k zisku coby čestného dílčího bodu měla naše nejlepší hráčka Linda Lidman (566).

Béčko zajíždělo do Prahy na Žižkov ve snaze smazat úvodní domácí zaváhání. V utkání ve kterém nebyly horším družstvem rozhodly o svém vítězství domácí dvěma výrazně individuálními výkony. Porážka 3:5 (3244:3355) nás srazila na samé dno tabulky.

Doslova hororový zápas sehrálo naše áčko na půdě ambiciózního nováčka interligy TJ Rakovice. Úvod nám vyšel znamenitě, když jak Láďa Urban, tak nejlepší hráč utkání Michal Jirouš (640) své duely jasně vyhráli a stanovili nadějný stav po úvodní čtveřici 2:0 a +112 kuželek pro nás.

Prostřední část, do které jsme nasadili Romana Pytlíka a novopečeného otce syna Dominika Míru Šnejdara, byla pravým opakem té úvodní. Nejen, že oba naši hráči své souboje prohráli, ale z náskoku před závěrem zbylo už jen 13 kuželek.

Rozjetí domácí hráči v závěru už trumfy z rukou nepustili a ani Honza Endršt či Dan Neumann na tom nedokázali nic změnit. Prohráváme 2:6 (3554:3611), což jsme asi nečekali, nicméně o horké půdě v Rakovicích se určitě přesvědčí i ostatní družstva.

Černý víkend našich družstev podtrhli dorostenci, jenž v domácím prostředí podlehli KK Kosmonosy 1669:1686, když nejlepším našim hráčem byl opět Vojta Havlík (573).