Béčko veze body, ženy a áčko padly


22.02.2020

16. kolo ligových soutěží 

V tomto kole zavítala všechna naše ligová družstva na dráhy svých soupeřů. Jako první se do akce dostaly ženy, které válčily na těžkých drahách ve Zlíně. Domácí se nacházejí v pásmu sestupu a proto potřebují body jako sůl. Úvod se nám vůbec nepovedl, protože obě naše hráčky své duely prohrály a navíc ztrácíme 110 kuželek. Prostřední část už pro nás vyzněla lépe a zásluhou první hvězdy utkání Daniely Pochylové (557) jsme připsali na náš účet první bod a protože druhá naše hráčka v této čtveřici Veronika Horková příliš neztratila je před závěrem stav 1:3 a manko už jen 37 kuželek. Závěr si však domácí hračky zkušeně pohlídaly a zaslouženě zvítězily 6:2 (3115:3057). I přes porážku jsme se udrželi na 5. místě tabulky.

Náročný program čeká naše interligové áčko, které má před sebou dvoudílnou slovenskou misi. Dnes je čekal soused v tabulce Trstená. Do úvodní čtveřice jsme postavili Láďu Urbana a poprvé letos ve skvělé formě hrajícího Páju Honsu. Úvod se nám však vůbec nepovedl, když oba naši hráči své duely prohráli a navíc předali zbytku týmu ztrátu 75 kuželek.

Druhá čtveřice, do které za nás nastoupili Roman Pytlík a Míra Šnejdar nás výsledková nikam neposunula. Míra Šnejdar získal sice bod, ale stav před závěrem 1:5 a mínus 154 kuželek nedává příliš nadějí na bodový zisk.

V poslední čtveřici se blýskl vynikajícím výkonem 677 poražených kuželek Michal Jirouš, ale to bylo z naší strany vše. Prohráváme 2:6 (3606:3787), ale i nadále držíme 2. příčku. Na naši obranu lze říci, že domácí zahráli nejlepší výkon sezóny, přesto měl náš výkon k ideálu daleko. Snad zítra v Sučanech to bude lepší.

Jedinou radost nám dnes udělalo béčko, které zajíždělo do Bohušovic, kde se utkali s tamní rezervou. Naši hráči soupeře příliš nešetřili a zaslouženě zvítězili 7:1 (3136:3118), když domácí korigovali výsledek až v samém závěru. Tímto vítězstvím poskočilo béčko do horní poloviny tabulky.