Áčko zdolalo mistra ČR


14.04.2019

Poslední kolo ligových soutěží

V závěrečném kole ligových soutěží zajížděla všechna naše družstva na dráhy svých soupeřů. Béčko bylo hostem Podbořan, které bojovaly o záchranu v soutěži. Naši hráči v posledních utkáních nepředvádějí zrovna oslnivé výkony a ani tentokrát se zlepšení nekonalo. Domácí rozhodly o osudu utkání již v první čtveřici (2:0 a + 110 kuželek). Přestože v prostřední  části se naše hra zlepšila (3:1 + 97) závěr již byl plně v režii domácích, kteří nakonec zvítězily 7:1 (3385:3174). Ironii osudu je, že ani tento nejlepší výkon sezóny domácím na záchranu v soutěži nestačil. Nejlepším našim hráčem byl Libor Bureš (557). V konečné tabulce obsadila naše rezerva 4. místo.

Ženy cestovaly do Blanska v silně kombinované sestavě a výsledek tomu plně odpovídal. Porážka 2:6 (3109:3323) je toho důkazem. Za zmínku stojí velmi dobrý výkon nejlepší naši hráčky Denisy Pytlíkové (573). V tabulce patří naším děvčatům konečná 6. příčka, což lze považovat za úspěch.

Cílovým přístavem naši vlajkové lodi byl již jistý mistr republiky Česká Třebová. Na podzim jsme tohoto soupeře v domácím prostředí zdolali a se stejným cílem jsme vstoupili i do tohoto utkání. Po vyrovnaném úvodu (1:1 a + 6 kuželek pro domácí) jsme v prostřední části zásluhou Pavla Honsy, kterého vystřídal Roman Pytlík a nejlepšího našeho hráče Michala Jirouše (651) výsledek otočili (3:1 a + 127 kuželek pro nás). Závěr utkání byl již jen formalitou a stojí za zmínku pouze velice kvalitní výkon domácího Jana Bíny (681), který však nemohl odvrátit porážku. Vítězíme 5,5:2,5 (3678:3607) a čekáme na výsledek souběžně hraného utkání v Husovicích, které hostily Sokol Luhačovice. Hosté nakonec v prakticky vyhraném utkání v závěru tuto výhodu ztratily a utkání skončilo smírně což znamená, že v konečném účtování obsadili naši hráči v interlize 4. místo a v rámci ČR jsme skončili druzí. Tímto umístěním jsme si zajistili účast v evropském poháru.