Áčko půlmistrem


01.12.2018

Posledním kolem se uzavřela podzimní část ligových soutěží a všechna naše družstva měla výhodu domácího prostředí. Zaplněné hlediště mohlo sledovat napínavé duely ve kterých ve dvou ze tří případů body zůstaly doma.

Úvod patřil ženám, které hostily tým z popředí tabulky KK Blansko. Hostující hráčky dorazily trochu opožděně, což jakoby rozhodil naše děvčata. Hosté nasadily od úvodních hodů pekelné tempo, kterému jsme při veškeré snaze nedokázaly čelit. Výsledkem byl průběžný stav po úvodní čtveřici 0:2 a mínus 42 kuželek. Prostřední část sice ztrátu kuželek nepřinesla, ale oba body získaly opět hostující hráčky, takže před závěrem svítí na ukazateli skóre stav 0:4 a mínus 39 kuželek. Tajně jsme doufaly ve zvrat a zisk alespoň jednoho bodu, ale soupeřky byly proti. Od kanára nás nakonec zachránila Daniela Pochylová, ale to bylo z naší strany vše. Prohráváme 1:7 (3268:3319) a v tabulce uzavíráme první polovinu, nicméně sestupové příčky nejsou příliš vzdálené, takže nás na jaře nečeká žádná selanka.
Zlatým hřebem dnešního programu byl interligový duel, kdy jsme v přímém souboji o titul republikového půlmistra hostili Lokomotivu Česká Třebová. Hosté vstoupili do utkání lépe a naše dvojice Honza Endršt a Michal Jirouš tomuto tlaku nedokázala čelit. Klíčovým faktorem celého utkání byla skutečnost, že se hostujícím hráčům nedařilo na dráze číslo jedna. Tento fakt pomohl otočit duel Michalovi, jenž získal náš první a jak se později ukázalo klíčový bod. Po první čtveřici máme stav 1:1 a prohráváme o 1 kuželku. Do prostřední části jsme nasadili Dana Neumanna a Míru Šnejdara. Tato pasáž však patřila hostujícím hráčům, byť Míra zahrál nejlepší domácí výkon (627) prohráváme před závěrem 1:3 o 45 kuželek. Do závěru jsme po dlouhé době nasadili osvědčenou dvojici Vojta Špelina a Roman Pytlík a tato taktika se ukázala jako výborná. Oba naši hráči se do soupeře zakousli a umazávali kuželku po kuželce. Po třech drahách bylo hotovo a v závěru Vojta nejlepší drahou utkání (172) pečetil naše vítězství 5:3 (3611:3574) a tím zisk titulu půlmistr.
Závěr programu obstaralo béčko a od počátku to vůbec nevypadalo, že hraje třetí s čtvrtým týmem tabulky. Přesto nám vyšel úvod, kdy postupně vedeme 2:0 a 3:1 a především počet poražených kuželek před závěrem byl vysoce (+103) na naši straně. V závěru hostě korigovaly, ale body zůstaly doma. Vítězíme 5:3 (3192:3141), čímž přezimujeme v tabulce na 2.místě s odstupem 4 bodů za vedoucí Aši. Nejlepším našim hráčem v tomto utkání byl Pavel Andrlík mladší (572).