1. liga neregistrovaných - 2. kolo nadstavby


23.11.2022

Předposlední kolo letošního prvoligového klání mohlo výrazně napovědět kdo celou soutěž ovládne a kdo naopak elitní společnost opustí.

Úvodní utkání svedlo dohromady týmy Totalgymu a Rumpoldu. Totalgym v minulém kole ztratil vítězný duel s Inpeelem a naproti tomu Rumpold po vynikajícím výkonu zdolal Bedřichy. V první čtveřici však hráči Rumpoldu ani zdaleka nenavázali na svůj výkon z minulého kola, čehož domácí dokonale využili k vedení 4:0 s převahou 53 kuželek. Myšlenky na zvrat tentokrát Totalgym rezolutně odmítl. A co víc. Zdeněk Enžl (303) pokořil hranici 300 poražených kuželek a Totalgym navíc jako čtvrtý tým historie překonali hranici 1100 poražených kuželek. Výsledkem této rovnice je nepopulární kanár pro Rumpold.

Druhé utkání bylo bojem o průběžné vedení mezi Bedřichy a Inpeelem. Bedřiši v poslední době střídají světle okamžiky s tmavými, ale dnes pro ně opět svítilo sluníčko. Od počátku tahali za delší konec provazu a v poločase vedli 4:0 rozdílem 51 kuželek a takový náskok už se prostě nepouští. Výsledkem tohoto utkání byl druhý kanár dne a vítězné družstvo opět překonalo hranici 1100 poražených kuželek.

Třetím utkáním dne byl duel mužstev Kovostavu a Tři plus dva. Pro hosty to bylo utkání o naději na udržení se v první lize. První čtveřice byla nesmírně vyrovnaná o čemž svědčí rozdíl v poražených kuželkách, který byl plus tři pro hosty. Drama vyvrcholilo v samém závěru kde domácí vystupňovali svůj tlak a převážili misky vah na svoji stranu.

V posledním utkání dne hostil Hrádek Inzulu a od počátku potvrzoval roli vysokého favorita. Hosté by se v případě úspěchu definitivně zachránili, ale o tom mohli pouze snít, když v poločase prohrávali 0:4 s mankem 111 kuželek. Hosté ve druhé čtveřici alespoň odvrátili kanára, ale to byl jediný jejích světlý moment.

Poslední kolo bude skutečným vyvrcholením celé soutěže, protože všechna utkání budou přímým soubojem o konkrétní umístění.

 

1.ln_02n