1. liga neregistrovaných - 12. kolo


11. 9. 2024

Dnes svoje boje po prázdninové přestávce zahájí také 1. liga. Tady je situace v tabulce mnohem přehlednější, když na čele je bez ztráty kytičky Totalgym a naopak na opačném pólu bez bodového zisku nováček Bohemka. A shodou okolností se tito dva soupeři utkají v tomto kole. Ale pojďme pěkně popořádku.

Úvodní souboj obstarala družstva Hrádku a Inpeelu, jenž si v pondělí střihl dohrávku 8. kola s Kovostavem a i díky skvělému výkonu Miroslava Egnera (301) si připsal další dva body. A byl to opět Miroslav Egner (310), jenž svým novým osobním rekordem získal v první části při smírném stavu náskok Inpeelu 39 kuželek. Druhá polovina už patřila jednoznačně hostům, kteří se tak bodově dotáhli na druhé Bedřichy (oba týmy v dosavadním průběhu soutěže ztratily tři body).

Druhé utkání byl avizovaný souboj prvního s posledním, aneb Totalgym hostil nováčka Bohemku. Domácí hráči od úvodních hodů potvrzovali proč v dosavadním průběhu soutěže neztratili ani bod. Na druhé dráze první části však výrazně polevili, čehož snaživí hosté využili ke snížení ztráty. Přesto vedení Totalgymu 2:0 s rozdílem 40 kuželek hovořilo jasně. Ani druhá polovina nebyla ze strany Totalgymu zrovna přesvědčivá. Snaha hostů byla korunována jedním dílčím vítězstvím a Totalgym po nejslabším výkonu sezóny doslova utrpěl vítězství.

V dalším utkání měl hostit tým Tři plus dva Bedřichy, ale soupeř si tento duel odložil, takže se jim v dohrávce 6. kola postavila Bohemka, jenž předchozím utkání zaznamenala jeden ze svých nejlepších týmových výkonů. Od úvodních hodů se na drahách rozhořela bitva o každou kuželku o čemž svědčí poločasové skóre, když při vyrovnaném stavu měli domácí hráči Tři plus dva nicotný náskok 5 kuželek. Očekávané drama se ve druhé části nekonalo. Vidina prvního bodového zisku byla pro Bohemku tak velkou motivací, že svému soupeři nedala vůbec žádnou šanci a ve druhé části jej doslova deklasovala. Po tomto kole drží Černého Petra tým Tři plus dva.

Závěrečné utkání dnešního dne byla druholigová dohrávka. Ve "zvířecím" duelu hostili Klokani Zelené Žraloky. Úvodní čtveřice patřila čipernějším Klokanům, kteří si při vedení 2:0 hýčkali náskok 45 kuželek. Ve druhé části sice Žraloci vytasili zuby, ale na ulovení Klokanů to nestačilo. Klokani se tak bodově dotáhli na vedoucí Kovo Hery, který má však utkání k dobru.

 

1._a_2.kln_12b