1. liga neregistrovaných - 10. kolo


22.05.2024

Svižným krokem jsme vyrazili do druhé poloviny letošního ročníku ligy neregistrovaných. Dnešní hrací den, jak uvádí titulek, je 10. kolem elitní společnosti, ale bohužel bude opět nekompletní, neboť zdravotními neduhy sužovaný Inpeel odkládá další utkání, tentokrát s Bohemkou. Na úvod nás ovšem čeká atraktivní duel vedoucích týmů 2. ligy.

Otevíráme duelem druhého (Kovo Hery) s prvním (Klokani). Utkání, jenž nemělo vyloženého favorita, zahájili lépe domácí (Kovo Hery), když v poločase měli při vedení 2:0 k dobru 17 kuželek. Také druhá polovina patřila hráčům Kovo Hery, kteří v součtu družstva atakovali magickou hranici 1000 poražených kuželek (988). Hostující Klokany zachránil od potupného kanára jejich nejlepší hráč Jiří Hájek (263), jenž posledním hodem dokázal svůj souboj zremizovat.

V úvodním utkání 10. kola elitní společnosti přivítal Hrádek tým Kovostavu. Domácí vstupovali do tohoto zápasu v pozici vysokého favorita, ale hosté rozhodně nehodlali prodat svojí kůži lacino. Úvodní čtveřice však po vyrovnané první polovině dopadla podle papírových předpokladů, takže do druhé části si Hrádek nesl náskok 2:0 a plus 35 kuželek. Druhá část sice skončila smírně, ale náskok Hrádku byl dostačující.

V posledním utkání dnešního dne přivítal H-sport (na snímku) Bedřichy. Pro hosty to byl ostrý test před víkendovým finále MČR družstev neregistrovaných. Úvodní čtveřice prakticky rozhodla o výsledku, když Bedřiši tuto část jasně opanovali s propastným rozdílem 130 kuželek. Zápas se dohrával z povinnosti a jediná otázka před závěrem vyvstala, zda domácí vyfasují potupného kanára. Toho sice nakonec odvrátili, ale jejich výkon prvoligové měřítko rozhodně neměl. V dresu Bedřichů potěšil návrat Ládi Šilhavého (270).

 

1._a_2.kln_10a