1. liga neregistrovaných - 1. kolo nadstavby


09.11.2022

Dnešním dnem začíná tříkolová nadstavba 1. ligy neregistrovaných, která rozhodne o vítězi letošního ročníku a také kdo elitní společnost minimálně na rok opustí.

A právě odpověď na tu druhou otázku mohl dát úvodní duel dne, kdy Hrádek hostil tým Tři plus dva. Domácí, jenž do poslední chvíle usilovali o elitní čtyřku, vstupovali do utkání z pozice vysokého favorita. Naproti tomu hosté v boji o udržení potřebují každý bod. První čtveřice patřila při smírném skóre hostům, kteří měli k dobru pouhých 7 kuželek. Druhou čtveřici ovládli jednoznačně domácí hráči a zapisují důležité dva body. Nad hosty se stahují černá mračna a pro další existenci v elitní společnosti musí v příštím kole bezpodmínečně zabrat.

Druhé dnešní utkání svedlo dohromady družstva bojující o palmu vítězství Totalgym a Inpeel. Domácí měli skvělý vstup do utkání o čemž svědčilo průběžné skóre v poločase 4:0 a plus 36 kuželek. Hostům se však podařil husarský kousek a utkání otočili, když domácí v závěru doslova zkolabovali.

Šlágrem dnešního dne měl být duel mezi Bedřichy a Rumpoldem. Úvod patřil nečekaně hostům, kteří při smírném skóre měli v poločase 25 kuželek k dobru. Ve druhé čtveřici si hosté nenechali vítězství vzít. Skvělou hrou Martina Fürsta staršího (307) a Martina Fürsta mladšího (osobní rekord 305) soupeře doslova deklasovali a navíc překonali magickou hranici 1100 poražených kuželek druhým nejvyšším náhozem historie (1170).

V závěrečném utkání přivítal Kovostav Inzulu a v první polovině jasně diktoval tempo hry. V té druhé ještě víc přiložili pod kotel a hosté si odnesli potupného kanára.

 

1.ln_01n