1. liga neregistrovaných - 1. kolo


25.01.2023

Úvodní kolo elitní společnosti bylo rozehráno minulý týden dvěma předehrávkami v níž Hrádek zdolal tým Tři plus dva a Bedřiši Inpeel. Dnes se měla dohrávat zbylá dvě utkání, ale duel Kovostavu s obhájcem vítězství Totalgymem je odložen.

Začátek dnešního programu patřil dohrávce úvodního kola 2. ligy v němž přivítal nováček soutěže Klokani loňského exmistra Relax Hrádek. Hosté byli papírovými favority, ale domácí jim tuto roli neobyčejně ztížili. Úvodní hody patřili hostům, ale domácí postupem času setřásli nováčkovskou nervozitu a začali vystrkovat růžky. Výsledkem byl nakonec smírný stav úvodní čtveřice a na straně favorita o 18 kuželek víc. Tento faktor se nakonec ukázal jako klíčový, neboť i druhá čtveřice skončila smírně a tudíž Relax Hrádek vítězí díky většímu počtu poražených kuželek. Klokani však ukázali, že rozhodně nebudou snadnou překážkou.

Druhé a zároveň poslední utkání dne svedlo dohromady nováčka elitní společnosti H-sport s loňským třetím týmem soutěže HBH (dříve Rumpold) oslabeného o svého nejlepšího hráče Martina Fursta staršího. Úvodní čtveřice skončila smírně, ale trochu nečekaně měli domácí 38 kuželek k dobru. Ve druhé čtveřici zaplatili domácí nováčkovskou daň, když favorit utkání dokonale otočil. Přesto hráči H-sportu naznačili, že nechtějí být v elitní společnosti jen do počtu.

 

1._a_2.kln_01b